top of page

Tobulas penktadienio skanėstas – greita moliūgų tarta



Gaminimo laikas: 50–60 min.

Porcijų skaičius: 10 porc.

Vidutinio sudėtingumo receptas


Moliūgų tartai pagaminti reikia:

  • 1 vnt. sluoksniuotos tešlos

  • 200 g DANSUKKER rudojo cukraus

  • 250 g miltų

  • 30 g kepimo miltelių

  • 20 g kalėdinių prieskonių mišinio

  • 450 g moliūgų tyrės (iškeptas ir sutrintas moliūgas)

  • 5–7 vnt. šviežių figų

  • 100 g graikinių riešutų

  • 100 g DANSUKKER rudojo cukraus sirupo

  • 3 kiaušinių

  • 300 g sutirštinto pieno


Orkaitę galite įsigyti www.pigu.lt


1. Į apvalią pyrago formą išklokite sluoksniuotą tešlą, ant viršaus patieskite sviestinį popierių ir užpilkite žirnių ar bet kokių kitų kruopų. Lengvai pakepkite orkaitėje 15 min. 180 C temperatūroje.

2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER ruduoju cukrumi, suberkite miltus, kepimo miltelius, kalėdinius prieskonius, įpilkite moliūgų tyrės ir kondensuoto pieno, viską labai gerai išmaišykite.

3. Masę supilkite į formą, kur jau apkepėte pagrindą, ir kepkite dar 30 min. 180 C temperatūroje.

4. DANSUKKER rudojo cukraus sirupu apšlakstykite figas ir kepkite orkaitėje 220 C temperatūroje keletą minučių.

5. Atvėsusį pyragą papuoškite karamelizuotomis figomis ir graikiniais riešutais.


PATARIMAI:

· Pyragas – puikus moliūgo pertekliaus panaudojimas.

· Daug mažiau kalorijų nei tradiciniame tartaletės kreme.

· Į moliūgų kremą galima įdėti įvairių džiovintų vaisių ar riešutų – puikiai pagardins pyragą.

Žiūrėkite video receptą:



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page