Gaminimo laikas: 50–60 min.
Porcijų skaičius: 10 porc.
Vidutinio sudėtingumo receptas
Moliūgų tartai pagaminti reikia:
1 vnt. sluoksniuotos tešlos
200 g DANSUKKER rudojo cukraus
250 g miltų
30 g kepimo miltelių
20 g kalėdinių prieskonių mišinio
450 g moliūgų tyrės (iškeptas ir sutrintas moliūgas)
5–7 vnt. šviežių figų
100 g graikinių riešutų
100 g DANSUKKER rudojo cukraus sirupo
3 kiaušinių
300 g sutirštinto pieno
Orkaitę galite įsigyti www.pigu.lt
1. Į apvalią pyrago formą išklokite sluoksniuotą tešlą, ant viršaus patieskite sviestinį popierių ir užpilkite žirnių ar bet kokių kitų kruopų. Lengvai pakepkite orkaitėje 15 min. 180 C temperatūroje.
2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER ruduoju cukrumi, suberkite miltus, kepimo miltelius, kalėdinius prieskonius, įpilkite moliūgų tyrės ir kondensuoto pieno, viską labai gerai išmaišykite.
3. Masę supilkite į formą, kur jau apkepėte pagrindą, ir kepkite dar 30 min. 180 C temperatūroje.
4. DANSUKKER rudojo cukraus sirupu apšlakstykite figas ir kepkite orkaitėje 220 C temperatūroje keletą minučių.
5. Atvėsusį pyragą papuoškite karamelizuotomis figomis ir graikiniais riešutais.
PATARIMAI:
· Pyragas – puikus moliūgo pertekliaus panaudojimas.
· Daug mažiau kalorijų nei tradiciniame tartaletės kreme.
· Į moliūgų kremą galima įdėti įvairių džiovintų vaisių ar riešutų – puikiai pagardins pyragą.
Žiūrėkite video receptą:
Skanaus!