Jauki sriuba pasotina ir sušildo ne tik kūną, bet ir sielą. Taip gera žinoti, kad grįžus namo lauks dubuo tirštos, kvapnios, sočios sriubos. Išbandykite šį Alfo receptą.
Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia
3–4 asm.
Sriubai su pupelėmis, grybais ir paukštiena pagaminti reikia:
2–3 vidutinių morkų
1 vidutinės pastarnoko šaknies
2 didelių svogūnų
12–14 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto kmynų
5–6 česnako skiltelių
1 šaukštelio KOTANYI maltos kalendros
750 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio
400 g konservuotų baltųjų pupelių
200 g „Eringi“ grybų ir šitakių
5–6 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
2 riekelių GARDĖSIS šviesios sėklų duonos „35 sėklų“
500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių
2 laurų lapų
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
400 g konservuotų pomidorų
1 šaukšto pomidorų pastos
1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo
30 g DŽIUGAS 36 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Gourmet“
Keleto didelių konservuotų raudonųjų pupelių (papuošimui)
Valgomų lapelių bei žiedlapių (papuošimui)
1. Morkas nuskuskite, apskuskite pastarnoko šaknį ir supjaustykite viską griežinėliais.
2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
3. ZYLE keptuvę įkaitinkite, įpilkite BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus, suberkite pjaustytas
daržoves, berkite kmynų. Viską išmaišykite ir apkepinkite.
4. 2–3 česnako skilteles supjaustykite didesniais gabalėliais ir suberkite į keptuvę kartu su ½
šaukštelio KOTANYI maltos kalendros, kai svogūnai jau bus lengvai apkepę. Išmaišykite ir dar
šiek tiek pakaitinkite.
5. Puode užvirinkite SUKČIUS natūralų vištienos sultinį, suberkite apkeptas daržoves ir
konservuotas pupeles. Uždenkite dangčiu ir virkite 15 min.
6. Grybus supjaustykite vidutiniais gabalėliais, berkite į keptuvę, pilkite aliejaus ir lengvai
apkepinkite. Kai grybai šiek tiek pagels, berkite 1–2 smulkintas česnako skilteles ir pilkite 2–3
šaukštus KIKKOMAN sojų padažo, viską išmaišykite. Kaitinkite apie 1 min. Išėmus grybus iš
keptuvės, juos papipirinkite.
7. GARDĖSIS šviesios sėklų duonos „35 sėklų“ riekeles supjaustykite kubeliais, apšlakstykite
aliejumi ir sojų padažu. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apkepinkite orkaitėje, kad ji būtų traški.
8. Nuo LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių nupjaukite riebaliukus, perpjaukite jas per pusę ir dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Berkite kalendros, išmaišykite ir kepinkite. Dėkite vieną laurų lapą į širdeles, kitą – į sriubą. Dėkite smulkinto česnako, berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio, išmaišykite ir kepinkite toliau. Pilkite sojų padažo ir kaitinkite 1 min. Tada suberkite į keptuvę grybus, kad jie sušiltų.
9. Į sriubą dėkite konservuotų pomidorų, pomidorų pastos ir išmaišykite. Jei pomidorai rūgštesni, dėkite DANSUKKER auksaspalvio sirupo, kad sureguliuotumėte skonius. Ištraukite laurų lapą. Ir sutrinkite viską su elektriniu ZYLE trintuvu iki vientisos masės. Įtarkuokite DŽIUGAS 36 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Gourmet“ ir viską vėl sutrinkite.
10. Į dubenėlį dėkite sriubos, širdelių, grybų, duonos skrebučių. Galite papuošti didelėmis
pupelėmis, valgomais lapeliais bei žiedlapiai ir užberti pipirų.
PATARIMAI
1. Jeigu nemėgstate širdelių, galite jų nedėti ir ruošti sriubą tik su grybais.
Gardžių atradimų.