Tinginį primenantys šokoladiniai saldainiai bus puiki valgoma dovana ne tik žiemos šventėms. Gardu pasimėgauti prie kavos ar arbatos. Kvapnūs, išraiškingo skonio ir tiesiog neatsivalgomi.
Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia
3–4 asm.
Šokoladiniams saldainiams pagaminti reikia:
2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1 šaukštelio kardamono
100 g PERGALĖ juodojo šokolado su migdolais ir apelsinais
2 šaukštų sutirštinto saldinto pieno
Dvigubo puodelio NESPRESSO espreso kavos
1,5 pakelio GAIDELIS sausainių „Klasika“
2 šaukštų smulkintų pistacijų
Liofilizuotų uogų miltelių (apvoliojimui)
1. Į puodą su trupučiu vandens dėkite metalinį dubenį, į jį – ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės
sviesto, PERGALĖ juodojo šokolado su migdolais ir apelsinais, berkite kardamono.
Išlydykite, pilkite sutirštinto saldinto pieno, NESPRESSO espreso kavos ir viską maišykite
kaitindami. Kai masė taps vientisos gražios spalvos, nuimkite dubenį nuo kaitros.
2. GAIDELIS sausainius „Klasika“ sutrupinkite rankomis arba virtuviniu smulkintuvu,
suberkite į šokolado masę kartu su pistacijomis. Dėkite dalimis, kad masė būtų ne per
skysta, ar ne per daug sausa.
3. Į kepimo popieriumi išklotą formą dėkite masę, ją tolygiai paskirstykite ir suspauskite.
Dėkite į šaldytuvą sustingti.
4. Patiekite supjaustydami norimo dydžio gabalėliais ir apvoliokite liofilizuotų uogų miltuose.
PATARIMAI
1. Galite į desertą papildomai įpilti kavos likerio, konjako arba brendžio.
2. Jei norite vientiso saldainio, sausainius sutrinkite labai smulkiai, jei kažko panašaus į tinginį,
palikite didesnius gabalėlius.
3. Saldainius taip pat galite apvolioti kakavoje arba cukraus milteliuose.
Gardžių atradimų.