top of page

Tikrasis Tailandas su šefu McDang: vištiena su žaliuoju kariu „Gaeng Kaew Wan Gai“

Vilniuje viešėjęs garsiausias Tailando maisto ekspertas šefas McDang pasidalijo ir dar vienu autentiškos tailandiečių virtuvės receptu iš savo knygos „The Principles of Thai Cookery“. Tai – vištiena su žaliuoju kariu „Gaeng Kaew Wan Gai“.

Jums reikės (4 porcijoms): augalinio aliejaus, 3–4 valg. š. žaliojo kario („Gaeng Kiew Wan“) pastos, apie 200 ml kokosų pieno, 0,5 kg vištos šlaunelių (be kaulų), 5 vnt. plėšytų kafiro laimo lapų, 2 valg. š. palmių cukraus, apie 180 g Tailando baklažano, 5 vnt. raudonos ir žalios aitriosios paprikos, Tailando saldžiojo baziliko lapų, žuvies padažo (nebūtinai).

Dovilės Jakštaitės nuotr.

Dovilės Jakštaitės nuotr.


Gaminimas

  1. Į pašildytą puodą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.

  2. Įdėkite valgomąjį šaukštą žaliojo kario pastos. Gerai išmaišykite.

  3. Įpilkite šiek tiek kokosų pieno, kad pasta suminkštėtų ir taptų lengvai tepi. Sumažinkite ugnį ir toliau virkite maišydami, kol pradės kilti burbuliukai ir mišinys taps ryškiai žalias.

  4. Padidinkite ugnį, sudėkite supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą, kad ji apkeptų ir išlaikytų sultingumą. Maišykite tol, kol vištiena pakeis spalvą.

  5. Įpilkite daugiau kokosų pieno į kario mišinį. Užvirinkite ir maišykite, kad mišinys neprikeptų prie dugno.

  6. Sudėkite kafiro laimo lapų, įberkite palmių cukraus, kuris sustiprins natūralų kokosų pieno saldumą. Berkite ragaudami, nes palmių cukraus saldumas būna nevienodas.

  7. Į verdantį mišinį sudėkite supjaustytus Tailando baklažanus ir gerai išmaišykite.

  8. Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol vėl užvirs.

Specialias šefo rekomendacijas šiam patiekalui galite pamatyti VIDEO:


Naujausi įrašai

bottom of page