Kartais nėra nieko geriau nei jaukus vakaras namuose, kvepiančiuose ką tik iš orkaitės ištraukta garuojančia pica… Šią idilę siūlome susikurti su receptu iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga. Nujaučiame, kad kartą paragavę šios gražuolės su baklažanais ir figomis, kepsite ją vėl ir vėl. Juk ne kiekvieną dieną picą puošia tokie ingredientai!
Kerniaus Pauliukonio nuotr.
4–6 asm.
Reikia:
Tešlai:
7 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
300 g vištienos filė
kelių šaukštų terijakio padažo
300 g mocarelos sūrio
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1 nedidelio baklažano
5–8 figų
šlakelio alyvuogių aliejaus
žalumynų (patiekti)
50 g kepintų kedrinių pinijų
druskos, juodųjų pipirų
Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
Užminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
Tuo metu griežinėliais supjaustykite baklažaną. Sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir užberkite druskos. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Smulkiai supjaustykite vištieną ir sumaišykite su terijakio padažu. Smulkintais pomidorais ištepkite picos padą ir uždėkite vištieną. Išdėliokite mocarelos griežinėlius ir keptus baklažanus. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.
Ant iškepusios picos išdėliokite pjaustytas figas, apibarstykite žalumynais, kietuoju sūriu ir kedrų riešutais.