Moliūgų virtinukams gaminti reikia:
0,5 kg moliūgų tyrės (receptą rasite ČIA)
250 g miltų
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Sumaišykite moliūgų pastą su miltais, kiaušinio tryniu ir žiupsneliu druskos. Masė išeis skystoka, todėl virtinukus formuokite šaukštu arba užšaldykite formelėse ir tik tada virkite.
Virtinukus dėkite į pasūdytą vandenį ir virkite, kol jie iškils (Apie 2-3 min.)
Patiekite su parmezano kremu.
Parmezano kremui pagaminti reikia:
100 g tarkuoto parmezano
100 ml 36 proc. grietinėlės
Suberkite į dubenį sūrį. Įpilkite grietinėlę, išmaišykite ir dubenį įstatykite į kitą indą su karštu vandeniu.
Pakaitinkite, kol sūris ištirps.
Sutrinkite elektriniu smulkintuvu, pertrinkite per sietelį.
Skanaus!