Greitai vakarienei arba pietums siūlome išbandyti terijakio vištienos iešmelius. Lengvas receptas, įdomus patiekalas.
Terijakio vištienai pagaminti reikia:
600 g vištienos filė
2 skiltelių česnako
1 cm šviežio imbiero gabalėlio
75 g smulkintų sūdytų žemės riešutų
1 šaukšto medaus
3 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų aliejaus
Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus bei imbierą nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
Smulkintuvu kruopščiai susmulkinkite česnakus, imbierą, po to sudėkite medų, supilkite sojų padažą, aliejų ir gerai viską kartu išmaišykite. Mėsą sumaišykite su marinatu. Jei turite laiko, mėsą pamarinuokite iš vakaro.
Mėsą suverkite ant medinių iešmelių ir kepkite arba grilio keptuvėje arba iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Pabarstykite smulkintais žemės riešutais.
Skanaus!