top of page

Lęšių salotos su kepta lašiša, mangu ir jogurtiniu kalendrų padažu

Norisi, kad pavasaris įsisiūbuotų ne tik už lango, bet ir lėkštėje, tiesa? Išmėginus spalvingą, maistingą ir sočią salotų variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, tikrai pajusite pavasarinę nuotaiką. Išskirtinę skonių paletę sukurs lęšiai, kepta lašiša, baklažanai bei mangas. O specialus jogurtinis kaledrų padažas pasirūpins, kad skonio receptoriai būtų galutinai užburti!

Kerniaus Pauliukonio nuotr.



(4 asmenims)

Reikės:

  • 2 baklažanų

  • 1 didelio mango

  • 200 g lęšių

  • apie 300 g lašišos filė

  • 100 g rūkytos lašišos

  • 100 g žalumynų

  • apie 60 g lydyto sviesto

  • žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos

  • žiupsnelio druskos

  • Padažui:

  • 100 g varškės

  • 150 g natūralaus jogurto

  • 30 g kalendrų

  • šlakelio citrinos sulčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, mangą – nedidelėmis skiltelėmis.

  2. Pjaustytus produktus pabarstykite druska ir Kajeno paprika. Baklažanus sudėkite į kepimo formą ir ištepkite lydytu sviestu. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tuomet sudėkite mangus bei stambiai supjaustytą lašišą ir kepkite dar 10 min.

  3. Lęšius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.

  4. Virtus lęšius sudėkite į lėkštę. Ant viršaus – keptus baklažanus, mangus, žalumynus, keptą ir rūkytą lašišą.

  5. Maisto smulkintuvu sutrinkite padažui skirtus ingredientus ir patiekite su salotomis.

Naujausi įrašai

bottom of page