top of page

Lęšių salotos su kepta lašiša, mangu ir jogurtiniu kalendrų padažu

  • 2019-03-12
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2023-01-19

Norisi, kad pavasaris įsisiūbuotų ne tik už lango, bet ir lėkštėje, tiesa? Išmėginus spalvingą, maistingą ir sočią salotų variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, tikrai pajusite pavasarinę nuotaiką. Išskirtinę skonių paletę sukurs lęšiai, kepta lašiša, baklažanai bei mangas. O specialus jogurtinis kaledrų padažas pasirūpins, kad skonio receptoriai būtų galutinai užburti!

Kerniaus Pauliukonio nuotr.



(4 asmenims)

Reikės:

  • 2 baklažanų

  • 1 didelio mango

  • 200 g lęšių

  • apie 300 g lašišos filė

  • 100 g rūkytos lašišos

  • 100 g žalumynų

  • apie 60 g lydyto sviesto

  • žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos

  • žiupsnelio druskos

  • Padažui:

  • 100 g varškės

  • 150 g natūralaus jogurto

  • 30 g kalendrų

  • šlakelio citrinos sulčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, mangą – nedidelėmis skiltelėmis.

  2. Pjaustytus produktus pabarstykite druska ir Kajeno paprika. Baklažanus sudėkite į kepimo formą ir ištepkite lydytu sviestu. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tuomet sudėkite mangus bei stambiai supjaustytą lašišą ir kepkite dar 10 min.

  3. Lęšius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.

  4. Virtus lęšius sudėkite į lėkštę. Ant viršaus – keptus baklažanus, mangus, žalumynus, keptą ir rūkytą lašišą.

  5. Maisto smulkintuvu sutrinkite padažui skirtus ingredientus ir patiekite su salotomis.

bottom of page