Patiekalas, kurį greitai ir nesudėtingai pagal Alfo receptą pasigaminsite ir namuose, ir lauke, grilyje.
Sultingi vištienos iešmeliai, patiekti su gaiviais ir sočiais agurkiniais ryžiais tiks ir pietums, ir vakarienei.
Laidą #Alfodidysiskulinarinissou žiūrėkite čia
4 porcijoms vėrinukų su ryžių salotomis reikia:
½ ilgavaisio agurko
1 česnako skiltelės
2 šaukštų laiškinių česnakų
Kuokštelio kalendrų arba bazilikų
Kelių svogūnų laiškų
1 šaukšto ryžių acto
1 virto kiaušinio
2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo be gliuteno
1 stiklinės virtų ryžių
Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
480 g VILNIAUS PAUKŠTYNO vištienos iešmelių su japonišku marinatu „Fiesta“
2–3 YAKI NORI džiovintų jūros dumblių lapų
Šlakelio aliejaus
Agurką supjaustykite pailgomis juostelėmis peiliu arba pjaustykle. Įtarkuokite skiltelę česnako, įkarpykite laiškinių česnakų, kalendrų, svogūnų laiškų ir viską išmaišykite. Pilkite ryžių actą, KIKKOMAN sojų padažą be gliuteno, suberkite ryžius ir viską gerai išmaišykite. Įtarkuokite kiaušinį, įberkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ ir išmaišykite.
Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus arba ant grilio dėkite VILNIAUS PAUKŠTIENA vištienos iešmelius su japonišku marinatu „Fiesta“ ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus iki 10 minučių.
Į lėkštę dėkite ryžius, vištienos iešmelį, užberkite laiškinių česnakų, svogūnų, kelis kalendros lapelius, sukarpytų YAKI NORI džiovintų jūros dumblių lapų. Arba patiekite dar kitaip: džiovintus jūrų dumblių lapus sukarpykite kvadratukais, dėkite į centrą po šaukštelį ryžių, įpjaustykite vištienos, suspauskite iš dviejų galų ir skanaukite.
ALFO PATARIMAI:
· Vištienos iešmelius galite kepti ir orkaitėje, o jei norisi daugiau dūmo skonio ir kvapo – grilyje. Žiūrėkite informaciją ant pakuotės.
· Jei maistą ruošite lauke ant grilio – galite naudoti ne virtą, o keptą kiaušinį ir jį smulkiai supjaustyti.
· Salotas galite pagardinti sezamų sėklomis.
· Ryžius galite naudoti tokius, kokius mėgstate.
Skanaus!