Takai (Tacos) yra tradicinis meksikietiškas užkandis, populiarus ir labai mėgstamas visame pasaulyje: be proto skanus, sotus ir valgomas rankomis. Be to, takai yra itin universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi – nuo mėsos iki žuvies ar net tofu.
Alfas kviečia iškelti namuose tikrą skonių fiestą su gardžiausiais takais ir
pagal meksikiečių močiutės receptą ruoštu padažu.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI
2–4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Takams su marinuotomis daržovėmis pagaminti reikia:
4 pomidorų
1 paprikos
1 svogūno
1 aitriosios paprikos
4–5 skiltelių česnako
5 šaukštų acto
5–6 SPILVA aitriųjų marinuotų paprikų
1 mėlynojo svogūno
3 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
1 avokado
1 citrinos
200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos
100 ml OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
5–6 tortilijų paplotėlių
1 saujos kalendrų
4–5 šaukštų DOBILAS natūralios ekologiškos grietinės
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Sūdytame vandenyje išvirkite 3 pomidorus, papriką ir svogūną apie 10 min.
2. Smulkintą aitriąją papriką ir 3 česnako skilteles kepkite ZYLE keptuvėje apie 2–3
min. Sudėkite kartu su virtomis daržovėmis, actu, SPILVA marinuotomis
aitriosiomis paprikomis, pasūdykite ir sutrinkite iki vientisos padažo masės.
3. Mėlynąjį svogūną susmulkinkite ir ½ jo sumaišykite su 3 šaukštais acto,
DANSUKKER ekologišku cukrumi „Panevėžio Plius“ ir KOTANYI druska.
4. Sumaišykite smulkintus ir patrintus avokadus, smulkintą česnaką, smulkiais kubeliais
pjaustytus pomidorus, KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnius, ½ smulkinto mėlynojo
svogūno ir ½ citrinos sulčių.
5. LAPINO PUOTA triušienos mėsą gardinkite druska, aitriųjų paprikų dribsniais,
OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejumi ir kepkite įkaitintoje keptuvėje apie 3–5
min. iš abiejų pusių.
6. Karštoje keptuvėje pašildykite tortilijų paplotėlius, iš abiejų pusių po 10–15 sek.
7. Ant tortilijų dėkite padažo, avokadų ir pomidorų salsos, keptos triušienos, DOBILAS
natūralios ekologiškos grietinės, marinuotų svogūnų ir papuoškite kalendrų lapeliais.
Skanaus.