top of page

Taip kvepia šventės: morkų keksas su citrinos glajumi


Morkų pyragas, Verdu ir kepu, receptas, citrinų glajus
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Morkų keksui iškepti reikia:

  • 3 morkų

  • 100 g šokolado

  • 100 g įvairių riešutų

  • 6–8 datulių be kauliuko

  • 4 kiaušinių

  • 200 g cukraus

  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus

  • 300 g miltų

  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių

Glajui:

  • 400 g miltelinio cukraus

  • 40 ml citrinos sulčių

  • Tarkuotos citrinos žievelės


Orkaitę galite įsigyti www.pigu.lt

  1. Stačiakampę kepimo formą (20 x 30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

  2. Sutarkuokite morkas, susmulkinkite šokoladą, supjaustykite riešutus ir datules.

  3. Kiaušinius su cukrumi plakite iki tirštos kreminės masės. Supilkite aliejų, išmaišykite, suberkite morkas, riešutus, šokoladą, permaišykite ir suberkite miltus su kepimo milteliais. Permaišykite.

  4. Dėkite į formą ir kepkite apie 60 min. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, mediniu iešmeliu. Pyragą aušinkite orkaitėje dar 10 min. Po to išimkite iš jos. Aušinkite ant grotelių.

  5. Glajui sumaišykite miltelinį cukrų su citrinos sultimis ir pašildykite. Kai glajus bus toks šiltas, kad jausis šiluma pirštui, bet nebus labai karšta, supilkite glajų ant pyrago. Ant glajaus užtarkuokite citrinos žievelės.


Video receptas:



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page