Morkų keksui iškepti reikia:
3 morkų
100 g šokolado
100 g įvairių riešutų
6–8 datulių be kauliuko
4 kiaušinių
200 g cukraus
200 ml saulėgrąžų aliejaus
300 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
Glajui:
400 g miltelinio cukraus
40 ml citrinos sulčių
Tarkuotos citrinos žievelės
Orkaitę galite įsigyti www.pigu.lt
Stačiakampę kepimo formą (20 x 30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
Sutarkuokite morkas, susmulkinkite šokoladą, supjaustykite riešutus ir datules.
Kiaušinius su cukrumi plakite iki tirštos kreminės masės. Supilkite aliejų, išmaišykite, suberkite morkas, riešutus, šokoladą, permaišykite ir suberkite miltus su kepimo milteliais. Permaišykite.
Dėkite į formą ir kepkite apie 60 min. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, mediniu iešmeliu. Pyragą aušinkite orkaitėje dar 10 min. Po to išimkite iš jos. Aušinkite ant grotelių.
Glajui sumaišykite miltelinį cukrų su citrinos sultimis ir pašildykite. Kai glajus bus toks šiltas, kad jausis šiluma pirštui, bet nebus labai karšta, supilkite glajų ant pyrago. Ant glajaus užtarkuokite citrinos žievelės.
Video receptas:
Skanaus!