top of page

Sūrio pyragas su šilauogėmis




8–10 asm.

Gaminimo laikas 15 min.

Kepimo laikas 30 + 70 min.

Kepimo t-ra 170 ir 140 °C


Reikia:

Meduoliniam pagrindui:

  • 50 g miltų

  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

  • 30 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukraus cukraus

  • 30 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 30 g ištirpinto sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 50 g natūralaus jogurto

Sūrio masei:

  • 800 g „Philadelphia“ tipo sūrio

  • 4 kiaušinių

  • 100 g cukraus

  • 300 g šilauogių

  • 80 g krakmolo

  • 100 g baltojo šokolado

  • 1 šaukštelio DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

Užpilui:

  • 100 g neriebios grietinės

  • 50 g varškės (pyragams kepti)

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Pailgą keksinę formą (10 x 25 cm) išklokite kepimo popieriumi.

  2. Meduoliniam pagrindui sumaišykite atskirai miltus, kepimo miltelius, DANSUKKER nerafinuotą rudąjį cukrų ir atskirai skystus ingredientus ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą, o po to – viską kartu. Gautą tešlą sudėkite į formą ir kepkite apie 30 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pagrindą išimkite, atvėsinkite.

  3. Šilauoges sutrinkite trintuvu. Gali likti uogų gabaliukai. Baltąjį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, sumaišykite su trintomis šilauogėmis.

  4. Sūrį sumaišykite su cukrumi ir DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile, įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite šokoladą su šilauogėmis. Išmaišykite ir pabaigoje suberkite persijotą krakmolą.

  5. Pagrindą dėkite į formą, ant viršaus užpilkite sūrio masę su šilauogėmis, išlyginkite.

  6. Šaukite į orkaitę ir kepkite 55 min. Sumaišykite grietinę, varškę ir cukrų. Gautu užpilu užpilkite sūrio pyragą ir kepkite dar 15 min.

  7. Aušinkite sūrio pyragą orkaitėje, po to išimkite iš orkaitės. Iš formos išimkite tik visiškai ataušusį. Geriausia šį pyragą kepti iš vakaro.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page