8–10 asm.
Gaminimo laikas 15 min.
Kepimo laikas 30 + 70 min.
Kepimo t-ra 170 ir 140 °C
Reikia:
Meduoliniam pagrindui:
50 g miltų
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
30 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukraus cukraus
30 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo
30 g ištirpinto sviesto
1 kiaušinio
50 g natūralaus jogurto
Sūrio masei:
800 g „Philadelphia“ tipo sūrio
4 kiaušinių
100 g cukraus
300 g šilauogių
80 g krakmolo
100 g baltojo šokolado
1 šaukštelio DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
Užpilui:
100 g neriebios grietinės
50 g varškės (pyragams kepti)
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Pailgą keksinę formą (10 x 25 cm) išklokite kepimo popieriumi.
Meduoliniam pagrindui sumaišykite atskirai miltus, kepimo miltelius, DANSUKKER nerafinuotą rudąjį cukrų ir atskirai skystus ingredientus ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą, o po to – viską kartu. Gautą tešlą sudėkite į formą ir kepkite apie 30 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pagrindą išimkite, atvėsinkite.
Šilauoges sutrinkite trintuvu. Gali likti uogų gabaliukai. Baltąjį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje, sumaišykite su trintomis šilauogėmis.
Sūrį sumaišykite su cukrumi ir DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile, įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite šokoladą su šilauogėmis. Išmaišykite ir pabaigoje suberkite persijotą krakmolą.
Pagrindą dėkite į formą, ant viršaus užpilkite sūrio masę su šilauogėmis, išlyginkite.
Šaukite į orkaitę ir kepkite 55 min. Sumaišykite grietinę, varškę ir cukrų. Gautu užpilu užpilkite sūrio pyragą ir kepkite dar 15 min.
Aušinkite sūrio pyragą orkaitėje, po to išimkite iš orkaitės. Iš formos išimkite tik visiškai ataušusį. Geriausia šį pyragą kepti iš vakaro.
Skanaus!