top of page

Sūrio pyragas su mangais

...nes sūrio pyragai patinka visiems. Gaminant pagal šį receptą reikės ne kepti, o šaldyti, todėl pyragas yra itin gaivus, lengvas ir, žinoma, kvepiantis mangais.

sūrio pyragas su mangais,  nekeptas pyragas, receptas, Alfas Ivanauskas

Sūrio pyragui su mangais reikia:

  • 200 g trapių šokoladinių sausainių

  • 100 g tirpinto sviesto

Kremui:

  • 500 g maskarponės sūrio

  • 200 ml grietinėlės (35 % riebumo)

  • 150 g cukraus

  • 1 šaukštelio DR. OETKER vanilinio cukraus

  • 15 g DR. OETKER želatinos

Mangų sluoksniui:

  • 2 mangų

  • Apie 150 ml apelsinų sulčių

  • 7 g DR. OETKER želatinos


1. Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiuo mišiniu išklokite pasirinktos formos dugną ir dėkite į šaldytuvą.

2. DR. OETKER želatiną, skirtą kremui, užpilkite maždaug 100 ml vandens ir palikite išbrinkti. Tada pakaitinkite puode, kol ištirps. Atvėsinkite.

3. Dideliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukrumi.

4. Kitame dubenyje išplakite maskarponę su grietinėlės mišiniu ir DR. OETKER vaniliniu cukrumi, po truputį įmaišykite želatiną. Paruoštą kremą sudėkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą.

5. Paruoškite mangų sluoksnį: DR. OETKER želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite išbrinkti.

6. Tuomet pašildykite ant viryklės, kol ištirps.

7. Mangus nulupkite ir sutrinkite su apelsinų sultimis. Atvėsinkite ir supilkite ant maskarponės sluoksnio. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Patiekite papuošę šviežiomis uogomis arba tropiniais vaisiais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page