...nes sūrio pyragai patinka visiems. Gaminant pagal šį receptą reikės ne kepti, o šaldyti, todėl pyragas yra itin gaivus, lengvas ir, žinoma, kvepiantis mangais.
Sūrio pyragui su mangais reikia:
200 g trapių šokoladinių sausainių
100 g tirpinto sviesto
Kremui:
500 g maskarponės sūrio
200 ml grietinėlės (35 % riebumo)
150 g cukraus
1 šaukštelio DR. OETKER vanilinio cukraus
15 g DR. OETKER želatinos
Mangų sluoksniui:
2 mangų
Apie 150 ml apelsinų sulčių
7 g DR. OETKER želatinos
1. Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiuo mišiniu išklokite pasirinktos formos dugną ir dėkite į šaldytuvą.
2. DR. OETKER želatiną, skirtą kremui, užpilkite maždaug 100 ml vandens ir palikite išbrinkti. Tada pakaitinkite puode, kol ištirps. Atvėsinkite.
3. Dideliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukrumi.
4. Kitame dubenyje išplakite maskarponę su grietinėlės mišiniu ir DR. OETKER vaniliniu cukrumi, po truputį įmaišykite želatiną. Paruoštą kremą sudėkite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą.
5. Paruoškite mangų sluoksnį: DR. OETKER želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite išbrinkti.
6. Tuomet pašildykite ant viryklės, kol ištirps.
7. Mangus nulupkite ir sutrinkite su apelsinų sultimis. Atvėsinkite ir supilkite ant maskarponės sluoksnio. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Patiekite papuošę šviežiomis uogomis arba tropiniais vaisiais.
Skanaus!