8 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 45-50 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
75 g sviesto
175 g cukraus
300 g kreminio sūrio „Philadelphia light“
3 kiaušinių
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100 g tarkuoto juodojo šokolado
2 tvirtų kriaušių
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Patepkite sviestu ir pabarstykite miltais stačiakampę kekso formą (11×22 cm).
2. Minkštą sviestą plakite su cukrumi. Pamažu sudėkite kreminį sūrį „Philadelphia light“ , po vieną pilkite trynius.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų.
4. Persijokite miltus su kepimo milteliais. Dalį miltų sumaišyti su kiaušinių-sūrio mase, po to sudėkite dalį baltymų, atsargiai permaišykite, suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius baltymus. Vėl atsargiai permaišykite.
5. Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną dalį įmaišykite tarkuotą šokoladą.
6. Kriaušes supjaustykite riekelėmis.
7. Tešlą su šokoladu sukrėskite į formą. Ant viršaus sudėliokite pusę kriaušių riekelių, užpilkite likusią tešlą ir vėl sudėliokite kriaušių riekeles. Kepkite ~45–50 min.
8. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pirmąsias 10 min. vėsinkite keksą formoje, po to – ant grotelių.
Skanaus!