10-12 asm.
Gaminimas 10 min.
Zzz 24 val.
Reikia:
800 g lašišų filė su oda
3 šaukštų jūros druskos
1 šaukšto cukraus
50 ml degtinės
50 ml apelsinų sulčių
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
1 ryšelio krapų
1. Apžiūrėkite lašišų filė, ar nėra kaulų. Jei yra, išimkite specialiu pincetu.
2. Į indą įberkite dalį druskos. Lašišas sudėkite oda į apačią.
3. Užberkite druskos, cukraus, pašlakstykite degtine ir apelsinų sultimis. Žuvis lengvai įtrinkite.
4. Krapus smulkiai supjaustykite. Lašišų filė gausiai pabarstykite krapais, apelsinų žievele.
5. Indą uždenkite ir laikykite šaldytuve 1 parą. Per tą laiką žuvis kelis kartus apverskite.
*Jei nesuvartojote žuvies per 2-3 dienas, galite ją užšaldyti, suvynioję į maistinę plėvelę.