4 asm.
Gaminimas 2 val.
Reikia:
500 g svogūnų
3 skiltelių česnako
3 šaukštų sviesto
1 l sultinio
100 ml baltojo sauso vyno
druskos, pipirų
šviežių čiobrelių
tarkuoto muskato
4 riekių prancūziško batono
100 g fermentinio sūrio
1. Nuvalykite ir pusžiedžiais supjaustykite svogūnus.
2. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite svogūnus ir česnakus. Nuolat maišydami gerai apkepinkite (nesudeginkite) apie 15 min.
3. Svogūnus pagardinkite druska, pipirais ir sumažinę ugnį uždengtame puode troškinkite apie 1 val. Nepamirškite maišyti.
4. Supilkite vyną. Kai vynas truputį nugaruos, supilkite sultinį. Patroškinkite dar apie 30 min. Pagardinkite čiobreliais ir muskatu.
5. Sriubą supilkite į karščiui atsparius dubenėlius. Ant viršaus uždėkite po riekę prancūziško batono ir užberkite tarkuoto sūrio.
6. Dubenėlius statykite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Pakaitinkite, kol sūris išsilydys, ir patiekite.