Reikia:
30 g mielių
150 ml pieno
120 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
2 kiaušiniai
200 ml moliūgų tyrės
120 g minkšto sviesto
500 g miltų
1 šaukštas nutarkuotos apelsino žievelės
1 kiaušinio trynio patepti
Trupiniams:
80 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
80 g sviesto
100 g miltų
1. Paruoškite dvi 20 cm ilgio kekso formas. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C.
2. Mieles sumaišykite su šaukšteliu cukraus, 3 šaukštais miltų ir pašildytu pienu. Palikite šiltoje vietoje, kad suaktyvėtų.
3. Kiaušinius supilkite į mielių masę, suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, druską. Sumaišykite, sudėkite moliūgų tyrę, apelsino žievelę. Pradėkite minkyti tešlą, dalimis dėkite sviestą. Minkykite tešlą, kol taps glotni ir blizganti. Palikite kilti maždaug 40 min.
4. Trupiniams pagaminti sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir įjunkite jį minutei – kol susidarys trupiniai.
5. Sudėkite tešlą į formas, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad kiltų. Pyragų apimtis turi padvigubėti. Atsargiai patepkite pyragų paviršių tryniu (jei labai tirštas, galima atskiesti 1 šaukštu vandens arba pieno), užberkite trupinių.
6. Kepkite maždaug 40 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar pyragas iškepęs. Jeigu viršus labai greitai apkeps, galima apdengti maistine aliuminio folija.