top of page

Sviestiniai sausainiai su riešutais ir šokoladu (Receptas)

Sviestiniai sausainiai su riešutais ir šokoladu vis dar reitingo viršūnėse, labai populiarūs, mėgstami ir kepami daugybėje virtuvių visame pasaulyje. Tinka ir prie kavos ar arbatos, ir į žygį, ir kolegoms darbe pavaišinti. Ir, svarbiausia, lengvai ir greitai pagaminami.


sviestiniai sausainiai_receptas
VMG nuotr.


8-10 asm.

Gaminimas 20 min

Kepimas 10-15 min

Orkaitės t-ra 180 °C


Sviestiniams sausainiams pagaminti reikia:

  • 150 g minkšto sviesto

  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 50 g grietinės

  • 1 kiaušinio trynio

  • 150 g migdolų miltų

  • 150 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 30-50 g smulkinto šokolado

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Minkštą sviestą ištrinkite su DANSUKKER cukraus milteliais, sudėkite grietinę ir trynį.

  3. Sumaišykite miltus, druską ir šokoladą, suberkite mišinį į sviesto masę, greitai užminkykite tešlą. Padalykite ją į 2-3 dalis, iš kiekvienos suvoliokite maždaug 3-3,5 cm skersmens volelį. Supjaustykite jį nedideliais gabaliukais, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, sudėkite į skardą ir priplokite.

  4. Kepkite 10-15 minučių, tik žiūrėkite, kad labai neapskrustų. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page