Sviestiniai sausainiai su riešutais ir šokoladu vis dar reitingo viršūnėse, labai populiarūs, mėgstami ir kepami daugybėje virtuvių visame pasaulyje. Tinka ir prie kavos ar arbatos, ir į žygį, ir kolegoms darbe pavaišinti. Ir, svarbiausia, lengvai ir greitai pagaminami.
8-10 asm.
Gaminimas 20 min
Kepimas 10-15 min
Orkaitės t-ra 180 °C
Sviestiniams sausainiams pagaminti reikia:
150 g minkšto sviesto
100 g DANSUKKER cukraus miltelių
50 g grietinės
1 kiaušinio trynio
150 g migdolų miltų
150 g miltų
Žiupsnelio druskos
30-50 g smulkinto šokolado
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Minkštą sviestą ištrinkite su DANSUKKER cukraus milteliais, sudėkite grietinę ir trynį.
Sumaišykite miltus, druską ir šokoladą, suberkite mišinį į sviesto masę, greitai užminkykite tešlą. Padalykite ją į 2-3 dalis, iš kiekvienos suvoliokite maždaug 3-3,5 cm skersmens volelį. Supjaustykite jį nedideliais gabaliukais, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, sudėkite į skardą ir priplokite.
Kepkite 10-15 minučių, tik žiūrėkite, kad labai neapskrustų. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus.