top of page

Šventinis 4 skonių tinginys Velykoms (Receptas)

Tinginį mėgsta net tie, kurie nemėgsta tortų, ypač perteptų kremu. Nustebinkite juos keliasluoksniu keturių skonių tinginiu pagal Alfo receptą.


keturių skonių tinginys, recetas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


8–12 asm.


Tinginiui pagaminti reikia:

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Spanguolė“

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Karamelė“

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“

  • 1 pakelio GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“

  • 200 g sviesto

  • 200 g baltojo šokolado

  • 300 g sutirštinto pieno

  • 1 šaukšto mačia arbatos

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros grūdelių

  • 15 g liofilizuotų braškių ar aviečių

  • 20 g kokosų drožlių

  • 50 g migdolų

  • 1 citrinos

  • Purškiamų šokoladinių dažų (papuošti)

  • Mėtų lapelių (papuošti)

1. Sulaužykite rankomis Jūsų pasirinktus sausainius į skirtingus indus.

2. Į dubenį sudėkite šokoladą, sviestą, pilkite sutirštintą pieną ir juos išlydykite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

3. Liofilizuotas braškes susmulkinkite iki miltų virtuviniu smulkintuvu ir sumaišykite su

¼ sutirštinto pieno masės bei spanguolių skonio sausainiais.

4. Į formą dėkite pirmąjį sluoksnį, taip, kaip norėsite tinginį sluoksniuoti.

5. ¼ sutirštinto pieno masės sumaišykite su karameliniais sausainiais, virtuviniu smulkintuvu sumaltais migdolais bei kokosų drožlėmis. Ir dėkite į formą antrąjį sluoksnį. Viską gerai suspauskite, kad neliktų oro tarpų.

6. ¼ sutirštinto pieno masės sumaišykite su mačia arbata (nedėkite jos per daug, nes masė bus karti), kalendra bei sutirštinto pieno skonio sausainiais. Dėkite viską į formą ir gerai suspauskite rankomis.

7. ¼ sutirštinto pieno masės sumaišykite su tarkuota citrinos žievele ir sausainiais su vanile (galite įspausti citrinos sulčių, jei norite rūgštelės). Dėkite į formą ir viską gerai suspauskite.

8. Palikite tinginį sustingti ir sušalti per naktį šaldytuve arba 4 val. šaldiklyje.

9. Ištraukite tinginį iš formos, apipurkškite norimos spalvos šokoladiniu velvetu ir papuoškite liofilizuotomis braškėmis, mėtų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Siūlau rinktis silikoninę formą, nes iš jos tinginys labai lengvai išsiims.

· GAIDELIO sausainius rinkitės pagal tai, kuriuos labiausiai mėgstate.

· Į liofilizuotų braškių tinginio sluoksnį galite įdėti džiovintų spanguolių.

· Sluoksniuokite tinginį, kaip Jums patinka. Jei kažko nemėgstate galite tiesiog nedėti arba daryti tinginį 2, 3, 4 ar net 5 sluoksnių.

· Penktąjį sluoksnį galite daryti su šokoladu arba kakava.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page