Turtingas ir skonių, ir maistinių medžiagų, be to, apetitiškai ir prabangiai atrodantis ikrais ir silke įdarytas avokadas labai papuoš vaišių stalą ir praturtins kulinarinę vaizduotę.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
Silke, avokadais ir ikrais įdarytam avokadui paruošti reikia:
2 nedidelių keptų burokėlių
2 prinokusių avokadų
1 mažo mėlynojo svogūno
60 g majonezo
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštelio obuolių džemo (arba tyrės)
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
3–4 laiškinių česnakų laiškų
150 g raudonųjų ikrų
Burokėlius supjaustykite kubeliais.
Avokadus perpjaukite pusiau, minkštimą išimkite šaukštu, supjaustykite kubeliais (pjaustytų burokėlių dydžio). Avokadų puseles išsaugokite, jos puikiai tiks sudėti salotoms.
Mėlynąjį svogūną supjaustykite labai smulkiai ir sumaišykite su avokadais bei burokėliais.
Majonezą sumaišykite su garstyčiomis, obuolių džemu ir citrinos sultimis, pagardinkite citrinos žievele, smulkintais laiškiniais česnakais.
Avokadų ir burokėlių salotas sumaišykite su majonezu, dėkite į avokadų puseles. Ant viršaus gausiai uždėkite ikrų ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Gardžių atradimų.