Salotos, panašios į Kalėdas: sočios, gaivios, traškios, spalvotos ir kvepia mandarinais! Šiek tiek egzotiškos ir dėl to tik dar nuostabesnės. Puikiai atrodys šalia tradicinės baltos mišrainės.
1–2 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Salotoms su antiena ir mandarinais pagaminti reikia:
30 g brandinimo kietojo sūrio
1 vidutinio mėlynojo svogūno
80 g vyšninių pomidorų
3–4 vidutinių mandarinų
2 šaukštų cukraus sirupo
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 antienos filė su prieskoniais
100 g įvairių salotų lapų
2 šaukštų granatų sėklų
2 šaukštų migdolų riešutų
1 šaukšto sezamų sėklų
Keleto žaliosios citrinos skiltelių
Kietąjį sūrį su skustuku supjaustykite drožlėmis.
Mėlynąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Mandarinus nulupkite.
2 mandarinus sutrinkite kartu su cukraus sirupu, actu, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais iki vientisos padažo konsistencijos.
Į šaltą keptuvę dėkite antienos filė su prieskoniais odele žemyn ir ant mažos kaitros kepkite apie 5 min. Apverskite ir taip apkepkite iš visų pusių.
Antienos filė kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10 min.
Į lėkštę dėkite sluoksnį sūrio drožlių, ant viršaus – dalį plėšytų salotų lapų ir dalį smulkintų daržovių.
Tuomet sudėkite griežinėliais supjaustytą antienos filė, likusias pjaustytas daržoves, mandarinų skilteles ir salotų lapus.
Viską apibarstykite granatų sėklomis, migdolų riešutais ir sezamų sėklomis. Apšlakstykite padažu.
Patiekite su žaliosios citrinos skiltelėmis.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.