Kvapni, klampi, sodri, o trumpai tariant, tobulo skonio sriuba, kuri tinka ir kasdieniams pietums ir sulaukus svečių. Lengvai pagaminama, bet verta ilgų aplodismentų.
Kerniaus Pauliukonio nuotr.
4 asm.
Trintai brokolių sriubai išvirti reikia:
2 brokolių
1 svogūno
2 skiltelių česnako
100 g špinatų
1 šaukšto žaliosios kario pastos
½ šaukštelio malto kumino
400 g kokosų pieno
1 l daržovių sultinio
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 šaukšto sviesto
šviežių kalendrų (papuošti)
kelių virtų brokolio žiedynų (garnyrui)
virtų arba svieste keptų krevečių (garnyrui)
druskos, juodųjų pipirų
Brokolius išskirstykite smulkiais žiedynais.
Svogūną ir česnaką supjaustykite griežinėliais.
Didelėje įkaitintoje keptuvėje apkepkite pjaustytas daržoves su aliejumi ir sviestu, kol lengvai apskrus.
Suberkite kuminą, kario pastą ir sudėkite špinatus. Maišydami kepkite dar apie minutę.
Perkelkite daržoves į puodą. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite druskos bei pipirų ir užvirkite.
Sriubą sutrinkite ir leiskite jai pastovėti.
Sriubą patiekite su krevetėmis, kelias minutes apvirtais brokoliais ir kalendromis.