Šveicariškas morengas yra stangresnis bei kietesnis, jis geriau išlaiko savo formą.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Morengui pagaminti reikia:
2 kiaušinių
150 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Elektriniu plakikliu dubenyje išplakite baltymus ir
DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“.
2. Dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir plakite, kol morengas pasieks aukštesnę nei kūno
temperatūrą (apie 38 °C – prisilietus atrodys šiltas).
3. Tada iškelkite iš vonelės ir plakite, kol atvės iki kambario temperatūros.
4. Pasiruoškite skardą su kepimo popieriumi. Masę dėkite į konditerinį maišelį ir formuokite
nedidelius morengo sausainėlius.
5. Kepkite orkaitėje 100 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie pusantros valandos.
Gardžių atradimų.