top of page

Šveicariškas morengas (Receptas)

Šveicariškas morengas yra stangresnis bei kietesnis, jis geriau išlaiko savo formą.


šveicariškas morengas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Morengui pagaminti reikia:

  • 2 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“


1. Atskirkite baltymus nuo trynių. Elektriniu plakikliu dubenyje išplakite baltymus ir

DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“.

2. Dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir plakite, kol morengas pasieks aukštesnę nei kūno

temperatūrą (apie 38 °C – prisilietus atrodys šiltas).

3. Tada iškelkite iš vonelės ir plakite, kol atvės iki kambario temperatūros.

4. Pasiruoškite skardą su kepimo popieriumi. Masę dėkite į konditerinį maišelį ir formuokite

nedidelius morengo sausainėlius.

5. Kepkite orkaitėje 100 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie pusantros valandos.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page