top of page

Šokoladinis pyragas su karamele ir druska (Receptas)

Kas dar myli druską taip, kaip karamelė? Saldžiai sūrus šokoladainis atima žadą, įkvepia, įtraukia ir nepaleidžia. Neatsivalgomas, todėl imkite receptą ir gaminkite.

Šokoladinis pyragas su karamele ir druska, receptai
Shutterstock.com nuotr.

6-8 asm.


Šokoladiniam pyragui pagaminti reikia:

  • 450 g šokoladinių sausainių

  • 230 g lydyto sviesto

  • 130 g cukraus

  • 300 ml grietinėlės

  • 340 g juodojo šokolado

  • 1 šaukštelio druskos


1. Šokoladinius sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu ir sumaišykite su 115 g lydyto sviesto.

2. Pasirinktoje kepimo formoje suformuokite pyrago pagrindą su kraštais. Įdėkite 10 minučių į šaldiklį.

3. Likusį sviestą su cukrumi ir druska pamaišydami kaitinkite nedideliame puode, kol susiformuos karamelė ir pradės virti. Įpilkite 50 ml grietinėlės ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite karamelę ir supilkite į pyrago formą. Įdėkite pyragą į šaldiklį dar pusvalandžiui.

4. Juodąjį šokoladą ištirpinkite, įmaišykite grietinėlę ir pakaitinkite apie 5 minutes.

5. Šokolado masę supilkite į formą ant karamelės sluoksnio ir gerai atšaldykite, geriausia per naktį.


Gardžių atradimų!

bottom of page