Saldžiai sūrus šokoladainis, kuris atima žadą, įkvepia, įtraukia ir kuriam komentarų nereikia. Imkite receptą ir gaminkite.
6-8 asm.
Šokoladiniam pyragui pagaminti reikia:
450 g šokoladinių sausainių
230 g lydyto sviesto
130 g cukraus
300 ml grietinėlės
340 g juodojo šokolado
1 šaukštelio druskos
1. Šokoladinius sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu ir sumaišykite su 115 g lydyto sviesto.
2. Pasirinktoje kepimo formoje suformuokite pyrago pagrindą su kraštais. Įdėkite 10 minučių į šaldiklį.
3. Likusį sviestą su cukrumi ir druska pamaišydami kaitinkite nedideliame puode, kol susiformuos karamelė ir pradės virti. Įpilkite 50 ml grietinėlės ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite karamelę ir supilkite į pyrago formą. Įdėkite pyragą į šaldiklį dar pusvalandžiui.
4. Juodąjį šokoladą ištirpinkite, įmaišykite grietinėlę ir pakaitinkite apie 5 minutes.
5. Šokolado masę supilkite į formą ant karamelės sluoksnio ir gerai atšaldykite, geriausia per naktį.
Skanaus!