Neišmeskite mandarinų žievelių! Jomis ne tik išradingai galima papuošti desertus, bet ir paįvairinti mėsos troškinių skonį. Dar daugiau neįprastų mandarinų žievelių panaudojimo būdų laukia šiame straipsnyje.
Mėsos troškiniams. Sudžiovintos ir susmulkintos mandarino žievelės itin pagardins jūsų mėsos troškinius. Pakanka jų tik šiek tiek įberti ir jūsų patiekalai įgaus malonų poskonį.
Cukatoms gaminti. Ar esate bandę virti cukatas? Jums tereikia gerai nusausinti mandarinų žieveles, jas supjaustyti ir virti cukraus sirupe (1:1 su vandeniu). Kai matysite, kad žievelės jau permatomos, jas išimkite, apibarstykite cukrumi ir vėliau naudokite arbatai. Dėl šio priedo ji įgaus itin gardų aromatą.
Maisto dekorui. Mandarinų žievelėmis galite puošti pyragus ar tortus. Tereikia pasitelkti fantaziją!
Patiekalų paskaninimui. Kavamale sumalkite mandarinų žieveles (būtinai išdžiovintas) ir galite pasitelkti desertų, jogurtų, košių, pyragų, sriubų, salotų pagardinimui. Šis prieskonis taps virtuvės atradimu.
Gaiviam namų aromatui. Tam galite pasitelkti net kelis būdus. Vienas iš jų pastatyti indą su sudžiovintais mandarinais. Kitu atveju galite supjaustyti mandariną ir imbierą griežinėliais, įlašinti mėgiamo ekstrakto, sudėti viską į stiklainiuką ir užpilti vandeniu. Štai ir gaivus namų aromatas! Tik nepamirškite jo pakeisti ar išpilti kas kelias dienas.
Valymui. Norite kitokio valiklio grindimis ar langams? Susmulkintas mandarinų žieveles užpilkite obuolių actu. Šį mišinį geriausia laikyti šaldytuve, prieš naudojimą supurtyti. Štai jums ir ekologiškas bei veiksmingas namų paviršių valiklis.
Atsisveikinimui su erzinančiu šiukšliadėžės kvapu. Pirmiausiai į šiukšlių dėžę priberkite džiovintų mandarinų žievelių ir valgomosios sodos, o tik po to dėkite šiukšlių maišą. Pamatysite, nemalonūs kvapai išgaruos. Tiesa, nepamirškite šio mišinio išvalyti ar pakeisti kas kelias dienas.