top of page

Susitikime savaitgalio pietų: midijos su grietinėle, vynu ir špinatais


Midijos vyno padaže, bulvytės fri, naminis majonezas, Alfo receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.


2 asmenims


Reikia:

  • 1 kg midijų

  • 2 saliero stiebų

  • 1 morkos

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g špinatų

  • 1 šaukšto sviesto

  • 150 ml sauso baltojo vyno

  • 400 ml grietinėlės (35 proc.)

  • druskos, juodųjų pipirų

  • keptų bulvyčių (garnyrui)

  • naminio majonezo


1. Midijas nuplaukite ir sudėkite į didelį puodą. Įberkite druskos ir užpilkite kelias stiklines verdančio vandens. Puodą uždenkite ir pagarinkite midijas apie 4 minutes.

2. Morką ir salierus supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką sukapokite ir apkepkite didelėje keptuvėje su sviestu, kol gražiai apskrus. Įberkite druskos ir pipirų.

3. Tuomet į keptuvę supilkite vyną ir palaukite apie 1 minutę, kol jis nugaruos.

4. Supilkite grietinėlę, suberkite špinatus ir sudėkite pagarintas atsivėrusias midijas.

5. Kaitinkite dar kelias minutes, kol grietinėlės padažas sutirštės.

6. Patiekite su bulvytėmis ir naminiu majonezu.


Skanaus!




Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?

Naujausi įrašai

bottom of page