top of page

Susipažinkite: mėsainių mados pradininkai

VMG komandai lankantis Taline ir renkant vietas knygai „99 Places of Taste in the Baltics“, visi kaip susitarę kartojo, kad privaloma tvarka turime užsukti į „Estonian Burger Factory“, nes ten – geriausi mėsainiai visoje Estijoje.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ar visi rekomendavę buvo teisūs? Buvo. Šios vietos įkūrėjai kokius 5 metus turėjo paprastą mėsainių kioską, tačiau nuolatos klausydamiesi komplimentų savo gaminamiems mėsainiams, ryžosi žengti didesnį žingsnį. Tokio ryžto rezultatas – ši stilinga vieta pačioje Talino senamiesčio pašonėje.

Nesistebėkite, kad čia sutiksite pačią įvairiausią publiką – tiek kostiumuotus tarnautojus ar verslininkus, tiek hipsterišką jaunimą. Visus čia atveda viena priežastis – mėsainių kokybė.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Neabejokite, jums mėsainį gaminantys žmonės žino, ką daro. Savininkai didžiuojasi, kad visi ingredientai yra vietiniai ir net bulvės čia yra ne šaldytos, o tokios, kokias jas užaugino estų ūkininkai. Padažus komanda taip pat gamina vietoje. O kur dar platus kraftinio alaus ir sidro pasirinkimas.

Beje, mums ekskursiją surengęs savininkas papasakojo, kad viskas, net mediniai suolai, čia yra daryti jo rankomis. Taigi, negali nevertinti visko, kai žmonės atiduoda savo širdis. O šios vietos koncepcija iš tiesų apgalvota iki smulkiausių detalių.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ką privalote paragauti pirmą kartą: ant žarijų keptą (barbekiu) mėsainį. Jei norite valgyti kaip vietinis – suvožtinį su burokėliais arba juoda duona.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.




Naujausi įrašai

bottom of page