Kas pasakė, kad kūčiukai būtinai turi būti saldūs? Šiais metai pakeiskite juos sūriais. Šiuos galėsite valgyti ne tik vienus, bet ir gardžiuotis kartu su mėgstamu sultiniu.
Daugiau įkvepiančių receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje
KULINARINIS VIEŠBUTIS.
8–10 asm.
Sūriems kūčiukams pagaminti reikia:
1 stiklinės VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno
2 kupinų šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio KOTANYI kardamono
Žiupsnelio KOTANYI kalendros
Žiupsnelio KOTANYI kmynų
500 g miltų
5 g sausų mielių
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
40 g DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“
1 šaukšto maltų aguonų
1. #VORUTA nealkoholinį baltąjį vaisių ir (ar) uogų vyną šiek tiek pašildykite.
2. Į kitą puodą dėkite ŽEMAITIJOS sviestą, berkite KOTANYI kardamoną, kalendrą ir kmynus. Kaitinkite iki užvirimo, tada nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
3. Į dubenį berkite miltus, sausas mieles, KOTANYI ketverių pipirų mišinio, pilkite vyną ir DANSUKKER šviesųjį sirupą. Viską išmaišykite.
4. Į tešlą įtarkuokite #DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“, išmaišykite ir maišant supilkite atvėsusį sviestą. Berkite aguonas ir išminkykite tešlą. Ją uždenkite plėvele ir kildinkite kambario temperatūroje apie 30 min.
5. Iškilusią tešlą padalinkite į kelias dalis, apibarstykite miltais ir iškočiokite iki norimo dydžio
volelių. Peiliu supjaustykite norimo dydžio kūčiukais ir juos išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10 min., kol kūčiukai apskrus.
PATARIMAI
1. DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Mild“ galite keisti ir DŽIUGAS 24 mėn.
brandinimo kietuoju sūriu „Delicate“, kuris suteiks daugiau sūrio poskonio.
2. Kūčiukus galite valgyti ne tik vienus, bet ir patiekti su sultiniu ir smulkintais svogūnų
laiškais.
Gardžių atradimų.