Kūčiukai yra Kūčių vakarienės simbolis ir gera žinoti, kad laikomės ir tęsiame šią tradiciją. Betgi kas žino, gal mūsų protėviai, jeigu būtų turėję galimybes, kokias mes turime šiandien, tokius išradingus virtuvės šefus, kurie sugalvoja įdomių receptų, kaip tik šį kūčiukų patiekalą būtų tiekę vakarienei?
8–10 asm.
Gaminimo laikas: apie 3 val.
Sūriems kūčiukams ir sultiniui paruošti reikia:
500 g miltų
Žiupsnelio maltų saldžiųjų paprikų
Žiupsnelio česnakų granulių
Žiupsnelio džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio maltų kalendrų
Žiupsnelio druskos
150 g lydyto sūrio su kumpiu
1 šaukšto cukraus
1 stiklinės šilto vandens
5 g sausų mielių
80 ml saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
3–4 stiklinių sultinio
1 didesnio žiupsnio smulkintų svogūnų laiškų
Miltus sumaišykite su prieskoniais ir labai smulkiai pjaustytu lydytu sūriu su kumpiu.
Cukrų sumaišykite su šiltu vandeniu, mielėmis ir saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejumi.
Sausus ingredientus sudėkite į maišyklę ir nedideliu greičiu maišydami supilkite skystus ingredientus. Maišykite iki vientisos, šiek tiek lipnios tešlos. Ją uždenkite plėvele ir kildinkite kambario temperatūroje apie 1–2 val., kol padvigubės.
Iškilusią tešlą padalinkite į kelias dalis ir apibarstę miltais iškočiokite iki norimo dydžio volelių. Peiliu supjaustykite norimo dydžio kūčiukais ir juos išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10 min., kol kūčiukai apskrus.
Kūčiukus patiekite su sultiniu ir smulkintais svogūnų laiškais.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.