top of page

SŪRIU UŽKEPTI KUKURŪZŲ TRAŠKUČIAI SU VIŠTIENA (Receptas)

Įvairiais sūriais užkepti kukurūzų traškučiai rizikuoja būti suvalgyti dar iki vakarėlio ar kino vakaro namuose, nes yra neatsivalgomai skanūs, traškūs ir geidžiami visų, kas paragauja! Tai gana sotus patiekalas –  su vištiena, todėl dalinkitės negailėdami ir netaupydami. Skonio užteks visiems. 

Pagaminsite greitai, nesutepsite indų, valgyti galima rankomis! 


sūriu užkepti kukurūzų traškiučiai_Alfo receptas
VMG nuotr.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

Video receptą rasite Alfo instagramo profilyje čia.

 

4 asm. 

Gaminimo laikas: 30 min.


Sūriu užkeptiems kukurūzų traškučiams pagaminti reikia:

  • 2 saujų kukurūzų traškučių

  • 4–5 šaukštų KĖDAINIŲ KONRSERVAI kiniško stiliaus padažo su ananasais „Saldžiarūgštis“

  • 3 keptų vištienos kulšelių

  • ½ mėlynojo svogūno

  • Keleto GAIDELIS krekerių „Sūris“

  • 4 šaukštų RAMBYNO tepamo sūrelio su „Džiugas“ sūriu

  • Keleto riekelių GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“

  • 1 saujos DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picai 

  • 2–3 šaukštų ŽEMAITIJOS natūralios grietinės

  • 1 saujos mėgstamų prieskoninių žolelių

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

1. Ant kepimo skardos berkite kukurūzų traškučius.

2. Dėkite KĖDAINIŲ KONRSERVAI kiniško stiliaus padažo su ananasais „Saldžiarūgštis“.

3. Nuo kaulų nuimkite vištieną ir dėliokite ant traškučių, berkite smulkintą svogūną, rankomis trupintus GAIDELIS krekerius „Sūris“

4. Skirtingose vietose šaukšteliu dėliokite RAMBYNO tepamą sūrelį su „Džiugas“ sūriu, paskleiskite po visą plotą plėšytą GERMANTAS puskietį sūrį „Tilsit“, užbarstykite DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picai.

5. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15–20 min., kol išsilydys ir lengvai apskrus sūris.

6. Iškepusius pagardinkite ŽEMAITIJOS natūralia grietine ir papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. 

7. Užberkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių ir užlašinkite žaliosios citrinos sulčių. 


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page