Labai greitas ir nepaprastai skanus patiekalas pietums arba vakarienei, draugų vakarėliui ir net didžiausioms metų šventėms. Tąsus sūris ir garbanoti kalafiorai – apetitą žadinantis derinys.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimo laikas: 15–20 min.
Sūriu užkeptiems kalafiorams pagaminti reikia:
1 didelio kalafioro
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto miltų
Žiupsnelio maltų muskatų
Žiupsnelio maltų imbierų
Žiupsnelio maltų ciberžolių
Žiupsnelio druskos
2 stiklinių pieno
100 g fermentinio sūrio
1. Kalafiorą supjaustykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje apie 2–3 min.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame apkepinkite miltus su prieskoniais apie 2–3 min.
3. Supilkite pašildytą pieną. Gerai išmaišykite iki vientisos masės ir kaitinkite, kol pradės tirštėti.
4. Sudėkite tarkuotą fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite, kol sūris ištirps.
5. Apvirtus kalafiorus sudėkite į kepimo formą ir užpilkite sūrio padažu.
6. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 2–3 min. (orkaitėje ne mažiau kaip 6 min.).
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.