Lengvai ir greitai paruošiamas, maistingas sušių salotų patiekalas. Receptas, kuris nenuvils.
Sušių salotoms reikia:
KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko
1 avokado
1 šaukštų majonezo
1 šaukštelio aštraus padažo
Druskos (pagal skonį)
Dubenėlio virtų ryžių
1–2 šaukštų FELIX mangų – aitriųjų paprikų padažo
2–3 riekelių rūkytos lašišos
50 g šviežios lašišos
Sezamo sėklų (pabarstyti)
Kalendrų žalumos (patiekti)
Marinuoto imbiero (pagal skonį)
1. Supjaustykite KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką plonomis lazdelėmis.
2. Vieną pusę avokado atidėkite, o kitą sumaigykite su majonezu ir aštriu padažu, jei reikia, įberkite druskos.
3. Likusią avokado dalį supjaustykite riekelėmis.
4. Ryžiuose padarykite duobutę, į ją sudėkite avokado padažą, FELIX mangų – aitriųjų paprikų padažą. Sudėliokite agurko šiaudelius, avokado gabaliukus, rūkytos lašišos riekeles, jei naudojate – šviežią lašišą, pabarstykite sezamo sėklomis ir kalendrų žaluma, pagal skonį naudokite imbierą.
ALFO PATARIMAI:
Jeigu norite užmarinuoti ryžius sušiams, sudėkite išvirtus ryžius į kepimo popieriumi išklotos skardos plonu sluoksniu ir pašlakstykite marinatu. Marinatui sumaišykite ½ puodelio karšto vandens, 2–3 šaukštus ryžių acto ir 2 šaukštus cukraus.
Jeigu sušių priedai yra rūgštesni – darykite saldesnius ryžius, jeigu neutralūs – rūgštesnius.
Jeigu neturite ryžių acto, galite panaudoti skystį nuo marinuoto imbiero.
Aštraus padažo į avokado padažą galite nedėti, jei nemėgstate valgyti aštriai.
Šiam sušių dubenėliui puikiai tiks krevetės.
Naudokite tik labai šviežią lašišą.
Jeigu nenorite naudoti žalios lašišos, trumpai ją apkepkite.
Galite apibarstyti dubenėlį karpytais žirklėmis „nori“ lapais ir patiekti su sojų padažu.
Skanaus!