Jeigu po Velykų liko nesuvalgytų kiaušinių, gaminkite sumuštinius su virtais kiaušiniais. Skanaus!
2–3 asm.
Gaminimas 15 min.
Zzz 30 min.
Kepimas 15–20 min
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
Duonelei:
200 ml jogurto
Gero žiupsnio druskos
300 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio Provanso žolelių
Sumuštiniui:
½ prinokusio avokado
1 šaukšto jogurto
100 g šviežio ožkų sūrio
1 skiltelės česnako
½ citrinos sulčių
1 agurko
1–2 virtų kiaušinių
3–4 ridikėlių
Šlakelio geros kokybės alyvuogių aliejaus
Krapų
Žirnelių daigų
Duonelei sumaišykite visus produktus, užminkykite tešlą, suformuokite rutulį, uždenkite ir palikite „pailsėti“ pusvalandį.
Po to padalinkite tešlą į 2–3 dalis, pakočiokite į pailgą paplotį, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius papločius atvėsinkite.
Avokadą sutrinkite šakute, sumaišykite su jogurtu ir ožkos sūriu. Sutarkuokite česnaką ir sudėkite į mišinį, supilkite citrinos sultis ir sumaišykite.
Masę tepkite ant papločio, dėkite pjaustytus agurkus, kiaušinius ir smulkintus (tarkuotus) ridikėlius. Pašlakstykite aliejumi. Puoškite krapais ir žirnelių daigais.
Skanaus!