2 asm.
Gaminimas 10 min.
Reikia:
1 prinokusio avokado
Žiupsnelio druskos
1 žaliosios citrinos
Ryšelio laiškinių česnakų
2 riekelių prancūziško batono
100 g burokėlių džemo
2 silpnai sūdytų „Matjes“ silkių
1. Avokadą sutrinkite šakute, pasūdykite, pašlakstykite citrinos sultimis. Laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite.
2. Batoną paskrudinkite, patepkite burokėlių džemu, ant viršaus sudėkite trintą avokadą ir „Matjes“ silkę. Užberkite laiškinių česnakų.
Burokėlių džemui reikia:
300 g burokėlių
100 ml raudonojo vyno
1 citrinos
1 žvaigždanyžio
100 g cukraus
1. Burokėlius iškepkite orkaitėje – kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite apie 1 val. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite, nuvalykite, sutarkuokite.
2. Į puodą sudėkite burokėlius, supilkite vyną, po to įspauskite citrinų sultis, sudėkite žvaigždanyžį ir cukrų. Virkite dar apie 30 min. – kol masė taps vientisa.