Originalus „canape“, vieno kąsnio sumuštinukas, su baklažanu, fetos sūriu ir braškėmis.
Skanus patiekalas, greitas receptas, netikėtas rezultatas.
2–3 asmenims
Sumuštinukams su baklažanais pagaminti reikia:
1 baklažano
1 prancūziško batono su česnakinio sviesto įdaru
150 g šviežių braškių
kelių šaukštų tiršto terijakio padažo
šlakelio alyvuogių aliejaus
50 g fetos
šviežių mėtų lapelių (papuošti)
žiupsnelio druskos
1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Apibarstykite druska ir palikite 5 min.
2. Braškes supjaustykite skiltelėmis.
3. Sudėkite baklažanus į kepimo formą, aptepkite aliejumi kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite terijakio padažu ir kepkite orkaitėje dar 2 minutes.
4. Ant batono griežinėlių sudėkite keptus baklažanus, braškes ir apibarstykite feta. Papuoškite mėtomis.
Skanaus!