top of page

Sumuštinukai su baklažanais, braškėmis ir feta (Receptas)

Atnaujinta: 01-17

Originalus „canape“, vieno kąsnio sumuštinukas, su baklažanu, fetos sūriu ir braškėmis.

Skanus patiekalas, greitas receptas, netikėtas rezultatas.

sumuštinis su baklažanais ir braškėmis,_Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.


2–3 asmenims


Sumuštinukams su baklažanais pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • 1 prancūziško batono su česnakinio sviesto įdaru

  • 150 g šviežių braškių

  • kelių šaukštų tiršto terijakio padažo

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 50 g fetos

  • šviežių mėtų lapelių (papuošti)

  • žiupsnelio druskos

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Apibarstykite druska ir palikite 5 min.

2. Braškes supjaustykite skiltelėmis.

3. Sudėkite baklažanus į kepimo formą, aptepkite aliejumi kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite terijakio padažu ir kepkite orkaitėje dar 2 minutes.

4. Ant batono griežinėlių sudėkite keptus baklažanus, braškes ir apibarstykite feta. Papuoškite mėtomis.


Skanaus!

bottom of page