Suktinukai su kokosiniais ryžiais (kaip skaniai skamba šis derinys!) gali būti ir desertas, ir užkandis. Greitai į ryžių popierių įsukama skonių bomba, kurioje ir krevetės, ir medus, ir kokosų kremų švelnumas ir skonis šiandieną pavers maža švente. Neatsisakykite.
2 asm.
Suktinukams su kokosiniais ryžiais ir braškėmis pagaminti reikia:
1 saujos braškių
1 šaukšto lazdynų riešutų
2 šaukštelių ryžių acto
1 šaukštelio medaus
4 šaukštų kokosų kremo
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 stiklinės virtų sušių ryžių
4–5 ryžių popieriaus lapelių
8 marinuotų krevečių
1 saujos špinatų lapelių
Įvairių valgomų žiedlapių ir lapelių (papuošti)
Padažui:
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukšto medaus
1 šaukštelio smulkinto imbiero
1 šaukšto sezamų aliejaus
1 šaukštelio levandų žiedų
Braškes supjaustykite griežinėliais, lazdynų riešutus apskrudinkite ir sukapokite.
Ryžių actą užvirkite su medumi, sudėkite kokosų kremą, aitriųjų paprikų dribsnius ir sumaišykite su ryžiais. Maišykite, kol ryžiais atauš.
Ryžių popierių sudrėkinkite vandeniu, į vidų dėkite pjaustytas braškes, marinuotas krevetes, ryžius, lazdynų riešutus, špinatus ir suvyniokite į cilindro formos suktinukus.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite.
Patiekite suktinukus papuošę lapeliais bei žiedlapiais, užberkite aitriųjų paprikų dribsnių.
Gardžių atradimų.