Visų mėgstamas ir lengvai pagaminamas užkandis – įdaryti pomidorai! Skanu, sotu, smagu valgyti ir gražu patiekti. Lengvas receptas – visada geras rezultatas!
2 asm.
Įdarytiems pomidorams pagaminti reikia:
150 g čiabatos tipo duonos
5–6 šaukštų džiūvėsėlių
4 didesnių pomidorų
3 česnako skiltelių
½ citrinos žievelės
50 g kietojo sūrio
Ryšulėlio kalendrų, bazilikų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
Rankomis tarsi išskobkite duonos vidų ir suplėšę į gabalėlius sudėkite į gilesnį dubenį. Suberkite džiūvėsėlius, pasūdykite.
Pasirinkite, kaip norėsite statyti pomidorus lėkštėje, jie geriausiai stovės apvertus juos koteliais į apačią.
Nupjaukite viršutinę pomidorų dalį ir dalį pomidoro išskobkite, visko išimti nereikia, nes pats pomidoras bus taip pat labai skanus iškepęs.
Išimtą pomidorų masę susmulkinkite ir sudėkite į duonos dubenį. Įtarkuokite česnako skilteles, citrinos žievelę ir kietąjį sūrį. Įberkite juodųjų pipirų, susmulkintų kalendrų ir bazilikų. Viską išmaišykite.
Į formą išklotą folija dėkite pomidorus ir į juos įdarykite paruoštu mišiniu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite kartu kepti ir nupjautas pomidorų viršūnėles.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. su karšto apipūtimo funkciją apie 15–20 minučių. Jei matote, kad pradeda svilti viršus, pomidorus apdenkite folija.
ALFO PATARIMAI:
· Šį patiekalą galite valgyti tiek karštą, tiek šaltą.
· Svarbu – neperkepkite pomidorų, kad jie nebūtų ištižę.
Skanaus!