Sultingas naminis netikras „zuikis“ (Receptas)
- vmgonline
- 2020-09-21
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 03-17
Ar tikrai netikras „zuikis" yra būdas kotletus patiekti įdomiau? Gali būti ir taip, bet nebūtinai, nes sultingas, minkštas zuikis reiškia tikrą šventę namuose. Lengvas receptas!

4–5 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 60 min.
Netikram zuikiui iškepti reikia:
300 g valyto moliūgo
1 kg vištienos arba kalakutienos
180 g grybų
3 skiltelių česnako
2 vidutinių svogūnų
Vieno kiaušinio
1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio
1 šaukštelio saldžios/parūkytos paprikos
Druskos
Pipirų mišinio
Aliejaus patepimui
1. Į virtuvinį kombainą dėkite pjaustytą mėsą, česnaką, prieskonius, papriką, druską ir į kelias dalis perpjautus svogūnus. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
2. Sutarkuokite per burokinę tarką moliūgą. Supjaustykite grybus vidutiniais gabaliukais.
3. Į vieną indą sudėkite faršą, moliūgus, kiaušinį ir grybus, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
4. Kepimo formą (duonos formos) išklokite kepimo popieriumi, ją apšlakstykite aliejumi. Išdėkite faršą į formą. Apšlakstykite viršų aliejumi ir paskirstykite.
5. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite valandą 170 laipsnių temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija.

ALFO PATARIMAI:
· Vietoje moliūgo galite naudoti cukiniją.
· Galite naudoti pievagrybius, baltuosius pievagrybius ar miško grybus. Grybus prieš naudojant galite pakepinti.
· Svarbu išlaikyti santykį: viena dalis mėsos, viena trečioji dalies daržovių, nes kitaip patiekalas bus labai minkštas.
· Formoje kepamas „zuikis“ išliks sultingesnis, nes neišbėgs sultys.
· Galite kepti ir keksiuko formelėse.
Skanaus!