Ruduo kaip visada apdovanoja mus obuolių derliumi... Tačiau sunku sugalvoti, kur juos
panaudoti? Alfas turi sprendimą – iškepkite pyragą, kuriame daug įdaro, mažai tešlos, o
skonis tiesiog neatsivalgomas.
Video receptą rasite čia.
4–6 asm.
Paruošimas: 1,5 val.
Obuolių pyragui iškepti reikia:
Tešlai:
½ stiklinės VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
2 šaukštų cukraus
1 šaukšto acto
½ stiklinės DOBILAS ekologiško kefyro
1½ stiklinės miltų
1 šaukštelio druskos
Įdarui:
6 vidutinio dydžio obuolių
5–6 KOTANYI cinamono lazdelių
1 citrinos
1 žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
½ stiklinės DANSUKKER cukraus marmeladams
3 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
1 šaukštelio vanilės esencijos
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
1 saujos bazilikų lapelių
100 g PERGALĖ juodojo šokolado su apelsinais ir migdolais
60 g GAIDELIS sausainių „Spanguolė“
1 šaukštelio cukraus miltelių
1 saujos mėtų
1. VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“, druską, cukrų, actą, DOBILAS
ekologišką kefyrą ir miltus sumaišykite ir išminkykite tešlą, uždenkite ir laikykite
šaldytuve apie 1 val.
2. Tešlą iškočiokite šiek tiek didesnės formos nei kepimo skardelė, sudėkite ją į vidų,
kad kepant neiškiltų tešla, uždenkite sviestiniu popieriumi, berkite kruopų ar kepimo
rutuliukų ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 20–25 min. tuomet išimkite svorį ir
dar padžiovinkite padą apie 10–15 min.
3. Obuoliams pašalinkite luobelę, sėklas ir supjaustykite kubeliais.
4. Į įkaitintą ZYLE keptuvę suberkite obuolius, dėkite KOTANYI cinamono lazdeles,
įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių, berkite muskato riešuto ir
dėkite DANSUKKER cukraus marmeladams. Karamelizuokite apie 5 min.
5. Dėkite DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo, vanilės esencijos ir troškinkite apie 5
min.
6. Kukurūzų krakmolą sumaišytą su TICHĖ natūraliu mineraliniu vandeniu, supilkite į
obuolių masę ir gerai išmaišius troškinkite apie 2 min., kol masė sutirštės. Sudėkite
smulkintus bazilikus.
7. Gautą obuolių masę sudėkite į iškepusį tešlos padą ir įsmeikite stambiai laužyto
PERGALĖS juodojo šokolado su apelsinais ir migdolais. Kepkite apie 30 min.
8. Iškepusį pyragą atvėsinkite, užberkite smulkintų GAIDELIO sausainių „Spanguolė“,
cukraus miltelių ir papuoškite mėtų lapeliais.
Skanaus.