Obuolių pyragų yra visokių: purių, trapių, sausesnių, drėgnesnių, su varške, su avižomis, trumpai tariant – kiekvieno norams ir skoniui. Bet jeigu mėgstate labai sultingus, su labai daug obuolių ir kreminės konsistencijos, šis pyragas tobulai išpildo visas sąlygas.
Šiame pyrage pagal Alfo receptą – net 1 kilogramas obuolių!
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
6–8 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Obuolių pyragui iškepti reikia:
1 kg obuolių
1 citrinos
40 ml romo
1 šaukštelio cinamono
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
100 ml ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės
3 kiaušinių
100 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
100 g miltų
80 g GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu
2–3 MAGIJA glaistytų sūrelių su vanile
1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
2. Ant obuolių užtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite sulčių. Supilkite romą, suberkite cinamoną. Viską išmaišykite.
3. Į puodą sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, supilkite ŽEMAITIJOS A2 pieną be laktozės ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
4. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, išplakite elektriniu plakikliu. Suberkite miltus, plakite toliau.
5. Maišydami į tešlą supilkite pieno ir sviesto mišinį.
6. Iš obuolių išpilkite skystį, obuolius užpilkite tešla, suberkite rankomis trupintus GAIDELIS pusrytainius su morkomis ir cinamonu. Viską išmaišykite.
7. Kepimo popierių sušlapinkite ir juo išklokite kepimo formą.
8. Sudėkite į formą pyrago masę, išdėliokite laužytus MAGIJA glaistytų sūrelių su vanile gabalėlius.
9. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 40 min.
Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.