top of page

Sultinga vištienos krūtinėlė – misija įmanoma!

  • 2020-04-17
  • 1 min. skaitymo

Ir mes tai įrodysime. Tam, kad ši, dietine laikoma mėsa, būtų sultinga ir kvieste kviestų ją valgyti, reikia labai nedaug. Įsiklausykite į žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič patarimus.




  1. Pirmiausia – marinatas.

    1. Marinatą būtinai rinkitės tokį, kurio sudėtyje yra kokio nors riebaus arba rūgštaus produkto, o geriausiai – jų abiejų mišinio. Pvz., aliejus + balzaminis actas + medus + prieskoniai; riebi grietinė + česnakai + prieskoninės žolelės; jogurtas + aitriųjų paprikų padažas + prieskoniai.

    2. Prieš marinavimą palaikykite krūtinėles 3 proc. druskos tirpale, skaičiuodami 500 g mėsos – 1,5 val.

    3. Žemoje temperatūroje. Apkepkite krūtinėlę stipriai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir baikite kepimą orkaitėje, įkaitintoje iki 90 °C. Kepkite apie valandą arba po apkepimo keptuvėje, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C apie 15–20 min.

    4. Kepkite krūtinėlę įvynioję į aliuminio foliją, kepimo popierių arba kepimo rankovėje. Temperatūra – 210–220 °C. Jei norite apskrudusios krūtinėlės, prieš baigdami kepti nuimkite popierių, foliją arba rankovę ir apkepkite mėsą po įkaitinta grilio spirale 5-6 min.

    5. Ypatingo švelnumo krūtinėlę pagaminsite, jei gaminsite sous vide technika, ir pagamintą vakuume krūtinėlę apkepsite keptuvėje arba orkaitėje.

    6. Jeigu kepate keptuvėje, ją storu dugnu.

    7. Pabandykite kepti ant lydyto sviesto.

    8. Nepjaukite krūtinėlės iš karto vos ištraukę iš orkaitės ar keptuvės. Padėkite ją ant lėkštės ir leiskite pagulėti 3–5 min.




Skanaus!


bottom of page