Kopūstų rauginimas be druskos – sunku įsivaizduoti? Alfas parodys, kad tai ne tik įmanoma, bet ir labai paprasta, ir ypatingai skanu. Lengvas ir įdomus receptas.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Sūdytiems kopūstams moliūge pagaminti reikia:
1 moliūgo (apie 2 kg)
½ kopūsto (apie ½ kg)
2 vidutinių morkų
1 šaukšto kmynų
½ l TICHĖ negazuoto natūralaus mineralinio vandens
1. Nupjaukite moliūgo viršūnę, išimkite sėklas.
2. Kopūstą ir morkas supjaustykite ZYLE pjaustykle. Supjaustę sumaigykite juos rankomis, kad jie būtų lengvai drėgni.
3. Berkite kmynus ir išmaišykite rankomis. Suberkite visas daržoves į išskobtą moliūgą, supilkite negazuotą natūralų mineralinį vandenį, kad juos pilnai apsemtų. Prislėkite lėkštute ir uždėkite sunkesnį daiktą.
4. Moliūgą uždenkite ir laikykite 3–5 dienas, tada jau galite ragauti. Po 2 dienų galite atidaryti ir pasmaigstyti kopūstus su mediniu iešmeliu ar pagaliuku.
ALFO PATARIMAI:
· Kartu su kopūstais galite rauginti ir pjaustytus obuolius.
· Tokiu pačiu būdu galite ruošti ir kopūstus su druska (1 l vandens – 1 šaukštas druskos).
Skanaus!