Gaminimas 35 min.
1 vnt.
Reikia:
150 ml šilto vandens
25 g šviežių mielių arba 7 g sausų
1 šaukštelio cukraus
250 g miltų picai
1 šaukštelio druskos
20 ml aliejaus
80 g pomidorų padažo
80 g mocarelos
60 g tarkuoto čederio
30 g kietojo tarkuoto sūrio
4–5 lapelių baziliko
Į didelį pašildytą dubenį supilkite vandenį, suberkite sausas arba sutrupintas šviežias mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 min., kad mielės suaktyvėtų.
Kai paviršiuje susidarys putos, suberkite likusius miltus, druską, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.
Ištempkite tešlą į apskritimą, vidų stipriai apspauskite ir dėkite į miltais pabarstytą skardą.Patepkite tešlą pomidorų padažu, ant viršaus dėkite supjaustytą kubeliais mocarelą ir tarkuotą čederį. Šaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 min. Iškepusią picą pabarstykite kietuoju sūriu ir baziliko lapeliais.