Keli lašai tinkamai parinkto aliejaus ir galite atrasti iki tol nežinotus patiekalo skonių labirintus. Kad patys tuo įsitikintumėte, siūlome išbandyti kvapnų bazilikų aliejų, kuris ypač tiks itališkos virtuvės patiekalams, pavyzdžiui, brusketų užkandžiams pagardinti, mocarelos salotoms, taip pat paskanins alyvuoges, „Buratta“ sūrį, pomidorus. Pasigaminti visai nesunku, o rezultatu liksite patenkinti! Be bazilikų nepamirškite ir kitų ingredientų – česnakas suteiks skoniui sodrumo, o žalioji citrina šioje kompanijoje suskambės gaivumo akordais.
Bazilikų aliejus
Jums reikės:
1 stiklinės rapsų (arba maišyti rapsų ir alyvuogių) aliejaus
2 sklidinų stiklinių baziliko
žiupsnelio druskos ir pipirų
1 skiltelės česnako
½ žaliosios citrinos sulčių
Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą.
Įjunkite ir plakite 7 min.
Perkoškite per sietelį ir galite naudoti iškart. Kai nenaudojate, laikykite tamsioje šaltoje vietoje, kad aliejus neprarastų spalvos.