Žuvies kaulus paskrudinkite grilyje, išvirkite sultinį, o su jame – gardžią, sodraus aromato, sočia ir bene skaniausią žuvienę pasaulyje. Receptas, kurio prašys visi.
4 asm.
Degintų kaulų žuvienei pagaminti reikia:
700–800 g dorados arba vilkešerio žuvies
50 ml alyvuogių aliejaus
¼ stiklinės baltojo sauso vyno
1 lauro lapo
2 vidutinių bulvių
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių
1 vidutinės morkos
1 nedidelio poro
1 saujos krapų
½ stiklinės grietinėlės 36 % rieb.
1 žaliosios citrinos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žuvį išfiletuokite. Žuvies kaulus suvilgykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite ant grilio. Skrudintus kaulus užpilkite baltu vynu, užvirkite ir išgarinkite beveik visą vyną. Užpilkite vandeniu, dėkite laurų lapus ir virkite apie 1 val. Gautą sultinį nukoškite.
Griežinėliais pjaustytas bulves iškepkite ant grilio su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Morkas, svogūnus supjaustykite kubeliais, porus griežinėliais, česnaką susmulkinkite.
Įkaitintame puode su alyvuogių aliejumi apkepkite pjaustytus svogūnus, česnakus, morkas ir pusę poro. Daržovėms suminkštėjus supilkite degintų kaulų sultinį ir užvirkite. Kai daržovės išvirs, viską sutrinkite elektriniu trintuvu, pagardinkite druska ir pipirais.
Į trintą daržovių ir žuvies sultinį sudėkite žuvies gabalėlius, pjaustytas keptas bulves, likusį porą, kapotus krapus, supilkite grietinėlę ir užvirkite.
Prieš patiekiant įspauskite žaliosios citrinos sulčių.
Skanaus!