Puikus pusryčių pasirinkimas yra lietiniai blyneliai. Gal dar nesate bandę špinatų lietinių su lašišos ir varškės kremo įdaru? Receptas, vertas ne tik pabandymo! O su BLENDTEC smulkintuvu viską paruošite kone per akimirką.
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Špinatų lietiniams pagaminti reikia:
70 g VILNIAUS margarino su sviestu
2 kiaušinių
1½ stiklinės miltų
1½ šaukšto cukraus
2 saujų špinatų
2 stiklinių pieno
2 stiklinių grūdėtos varškės
1 skiltelės česnako
½ saujos krapų
100 g lašišos
Žiupsnelio druskos
VILNIAUS margariną su sviestu išlydykite. Supilkite į BLENDTEC trintuvą kartu su miltais, kiaušiniais, druska, cukrumi, špinatais, 1½ stiklinės pieno ir sutrinkite iki vientisos masės.
Varškę, česnakus, dalį krapų ir likusį pieną sutrinkite BLENDTEC mažesniuoju smulkintuvu iki kreminės masės.
Blynų tešlą pilkite plonu sluoksniu į įkaitintą keptuvę ir tolygiai paskirstykite, kepkite apie 1 min. iš abiejų pusių.
Iškepusius blynus dėkite į lėkštę, sudėkite varškės kremą, rūkytą lašišą. Papuoškite krapų šakelėmis.
Video receptas:
Skanaus!