8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 100 °C
Reikia:
120 ml akvafabos
1 šaukštelio citrinos sulčių
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
200 g miltelinio cukraus
Spalvotiems morengams:
2 šaukštelių liofilizuotų braškių miltelių
10 aktyvintosios anglies tablečių
1. Į kambario temperatūros akvafabą supilkite citrinos sultis ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto ir plakite dar minutę.
2. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite. Norėdami pagaminti spalvotų morengų, į visas ar dalį putų įplakite liofilizuotų braškių miltelių arba labai smulkiai maltų aktyvintosios anglies tablečių.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Konditeriniu švirkštu formuokite nedidelius morengus ir kepkite 1 val. Morengams iškepus šiek tiek praverkite orkaitę ir leiskite jiems lėtai atvėsti. Morengus laikykite sandariuose induose, kad nepatektų drėgmės.