Ši duona gali būti Velykų stalo staigmena. Patikėkite, abejingų jai nebus, nors receptas gana paprastas, tik pagardintas špinatais ir pomidorų pasta. Šis nesaldus mielinis pyragas skaniai derės su sudaužtais margučiais ir jų pagardais.
4–6 asm.
Gaminimas 15 min.
Zzz 1,5 val.
Kepimas 40 min.
Orkaitės temperatūra 170 °C
Spalvotai duonai pagaminti reikia:
300 ml šilto pieno
20 g šviežių mielių
1 šaukštas cukraus DANSUKKER
1 nubrauktas šaukštas druskos
600 g miltų
30 ml alyvuogių aliejaus
100 g šaldytų špinatų
50 g pomidorų pastos
1 šaukštelis DANSUKKER cukraus „Farinas“
1. Atidėkite 100 g miltų.
2. Mieles ir paprastą cukrų ištirpinkite šiltame piene, iš bendro kiekio įberkite 2 šaukštus
miltų ir palaikykite 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos.
3. Likusius miltus ir druską suberkite į mielių tirpalą. Užminkykite tešlą, pabaigoje supilkite
aliejų ir dar truputį paminkykite. Tešla turi būti minkšta. Padalykite tešlą į 3 dalis, viena
turi būti šiek tiek didesnė. Į mažesnę dalį įmaišykite pomidorų pastos ir dar 50 g miltų.
4. Špinatus pakaitinkite su trupučiu vandens, po to sutrinkite trintuvu. Juos įmaišykite į kitą
(mažesnę) tešlos dalį. Įberkite likusius miltus ir suminkykite.
5. Palikite tešlą kilti maždaug 40 minučių. Suformuokite tris volelius ir supinkite juos kaip
kasą.
6. Keksinę formą (11 x 30 cm) išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite į ją kasą.
7. Kepkite maždaug 40 min. 170 °C orkaitėje.
Gardžių atradimų.