2 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 10 min.
Reikia:
~300 g nuvalytos cukinijos
1 skiltelės česnako
3 šaukštų speltos miltų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio Provanso žolelių
Aliejaus (kepti)
2 kiaušinių (kepti)
Cukinijas sutarkuokite vidutinio smulkumo trintuve ir palaikykite 15 min. sietelyje, kad nuvarvėtų skystis. Sutarkuokite ir česnaką.
Sumaišykite cukinijas, sūrį ir česnaką, įberkite 2 šaukštus miltų, druskos, Provanso žolelių ir pipirų. Jei viską gerai išmaišius tešla skystoka, įberkite dar šaukštą miltų.
Iškepkite nedidelius blynelius įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Iškepusius blynelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus. Patiekite su keptu kiaušiniu.
Skanaus!