Klasika. Puodeliai, pilni tikro šokolado kremo ir grietinėlės. Puikus, nuostabiai skanus ir paprastai pagaminamas elegantiškas desertas.
6–8 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 45 min
Orkaitės t-ra – garų režimas
Šokolado ir grietinėlės desertui pagaminti reikia:
375 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
½ vanilės ankšties
100 g smulkinto geros kokybės juodojo šokolado
1 kiaušinio
3 trynių
100 g smulkaus cukraus
Plaktos grietinėlės (patiekti)
Prikaistuvyje užvirinkite pieną su grietinėle ir vanile.
Šokoladą susmulkinkite ir užpilkite jį kaitintu pienu. Išmaišykite.
Mediniu šaukštu išsukite kiaušinius, trynius ir cukrų.
Kiaušinių masę išmaišykite su šokoladine mase. Perkoškite, išimkite vanilės ankštį ir metaliniu šaukštu nugriebkite nuo paviršiaus putas.
Mišinį perpilkite į 8 karščiui atsparias formeles arba puodelius. Sudėkite į orkaitę ir garų režimu (prie 90–99 °C) kepkite 45 min.
Išimkite, prie kraštelių kremas turi būti sutvirtėjęs, o viduriukas dar gana minkštas, bet paspaudus pirštu šis lieka švarus. Jei reikia, kepkite ilgiau.
Jei jūsų orkaitėje nėra garų režimo, tuomet įkaitinkite ją iki 170 °C. Sustatykite formeles su kremu į skardą aukštais kraštais. Pripildykite ją vandens tiek, kad jis būtų maždaug 1 cm žemiau formelių kraštų. Kepkite apie 30 min., kol kremo paviršius bus lygus ir paspaudus jį pirštu šis liks švarus. Jeigu reikia, kepkite ilgiau. Išimkite formeles iš vandens vonelės ir ataušinkite.
Šaltą kremą papuoškite plakta grietinėle.
Skanaus!